Googles nettleser i ny versjon

Versjon 2.0 er straks ferdig, og en RC-utgave kan lastes ned og prøves av alle.

Googles nettleser i ny versjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om markedsandelene fortsatt er små, er det helt klart at Google mener alvor når de jobber videre med nettleseren sin Chrome. Mange spår i tillegg at Google har til hensikt å utvikle Chrome til å bli mye mer enn en nettleser, og at de på sikt vil at den skal være sentral i forsøket på å viske ut skillene mellom nett, lokale programmer og operativsystem.

Les også: Din egen fildeling-server

Parallelt løp

Utviklingen av versjon 2.0 ble påbegynt ikke lenge etter at versjon 1.0 så dagens lys i høst, og samtidig har versjon 1.0 også blitt videreutviklet. Dette kan kanskje være forvirrende for mange, men nå er det i hvert fall versjon 2.0 RC (release candidate) som du laster ned om du besøker chrome.google.com.

Brukere av versjon 1.0 vil finne seg raskt til rette, for de store kosmetiske endringene er det ikke snakk om. På innsiden derimot, finner vi mange forbedringer, blant annet i håndtering av javascript, noe som skal ha gjort brukeropplevelsen så mye som 30% raskere i enkelte tilfeller, i følge Betanews.

(Fortsetter under bildet)

Her er noen av de andre, vesentlige nyhetene og forbedringene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer