GoPro HD Hero: Actionkamera

For deg som vil dokumentere at du lever fort og farlig.

Vanntett kamerahus fristet vår dykkende fotograf! Foto: Espen Andersen
Vanntett kamerahus fristet vår dykkende fotograf! Foto: Espen Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Driver du med fallskjermhopping, basehopping, surfing, fjellklatring, eller andre livsfarlige aktiviteter?

Da er du ikke som meg.

Min favorittposisjon er nemlig i sofaen, der jeg på betryggende avstand kan bruke tida på å se alle de sinnsyke videoene dere adrenalinsøkende junkier legger ut. Dessverre har mange av disse videoene så elendig bildekvalitet at de blir slitsomme å se på i lengden.

Men slik trenger det heldigvis ikke å være.

HD Hero fra GoPro

Er nemlig et lite video-kamera som gjør jobben på steder der ditt vanlige HD-kamera ville bukket under for presset, og ja - den lille tassen tar altså opp i 1080p oppløsning om du ønsker det.

Førsteinntrykket er positivt: Kameraet er lite, føles robust og ikke minst: Det leveres med et kamerahus som er vanntett ned til hele 60 meter. Til en pris i Norge på 3690 kroner er det lite å klage over.

Selve kameraet GoPro HD Hero selges i flere ulike pakker, men kameraet og kamerahuset er altså det samme. Det som varierer er hvilke festeanordninger som følger med. Vår testmodell het Motorsport, og som navnet tilsier er det ment å brukes i bilen eller på MC-en din, men du får også en modell spesiallaget for å feste på sykkel eller snowboardhjelmer osv.osv. Selv lånte vi også et sykkelfeste og en bærereim under vår testperiode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer