GrabClipSave

Avansert utklippstavle som gjør det mulig å ta mange skjermdumper etter hverandre. Bildene blir lagret automatisk.

Publisert
Sist oppdatert

Windows har en innebygd utklippstavle (clipbrd.exe) som blant annet gjør det mulig å ta kopi av skjermbildet. Kopien, eller skjermdumpen som mange velger å kalle den, blir lagret midlertidig i utklippstavlen, slik at du må lime den inn i et bildeprogram hvis du ønsker en mer permanent lagring av bildet. Bruk PrintScrn-tasten for å ta en skjermdump av hele skjermbildet, eller Alt-PrintScrn hvis du ønsker et bilde av kun det programvinduet som er aktivt. Den innebygde utklippstavlen i Windows har den begrensningen at du må lagre nåværende skjermbilde før du tar det neste.

Avansert utklippstavle

GrabClipSave er et kjekt program for deg som ønsker å ta mange skjermdumper etter hverandre, og som ønsker å slippe å tenke på å lagre alle dumpene manuelt.

Programmet sørger for at alle skjermdumpene tatt vare på, det vil si dumpene lagres automatisk etter hvert som de tas, i en mappe du selv kan opprette. Du kan velge om bildene skal lagres på formatene .bmp, .png eller .jpg.

Vær OBS på følgende

Du kan lage så mange skjermdumper du orker med programmet, men pass på at du har lagringsplass nok for alle bildene. Alle dumper blir nemlig lagret i den spesifiserte mappen og slettes ikke før du eventuelt sletter dem.

GrabClipSave må kjøre i bakgrunnen, hvis du ønsker at det skal virke. Avslutter du programmet, vil skjermbildene ikke lenger lagres automatisk i den spesifiserte mappe, da vil den enkle utklippstavlen i Windows overta.

Nedlasting og installasjon

Last ned programmet fra boumchalak.net og installer programmet ved å kjøre gcs.exe. Når du kjører programmet for første gangen, møter du følgende dialogboks:

GrabClipSave


Funksjoner

 • General
  Her kan du blant annet spesifisere hvordan programmet skal startes og avsluttes.
 • Output
  Du kan blant annet velge filformatet for skjermdumpene (.bmp, .jpg eller .png). Du kan også velge mappen (Directory) hvor dumpene skal lagres og konfigurere navnet på bildene. Dumpene får i utgangspunktet navnet GCS001.jpg og nummereres i samme rekkefølge som de tas. Hvis du ikke spesifiserer noen mappe, lagres dumpene i rotmappen (C:).
 • JPEG-options
  Spesifiser fargedybde (8-bit med 256 farger eller 24-bit med True Color) på JPEG-filene og komprimering.
 • Info
  Spesifikasjoner om én eller flere skjermdumper som er blitt tatt i løpet av samme sesjon, det vil si fra programmet ble startet.
 • about
  Informasjon om produsenten, Boumchalak Software.

Les mer om programmet på nettsiden boumchalak.net.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer