GrabClipSave

Avansert utklippstavle som gjør det mulig å ta mange skjermdumper etter hverandre. Bildene blir lagret automatisk.

Publisert
Sist oppdatert

Windows har en innebygd utklippstavle (clipbrd.exe) som blant annet gjør det mulig å ta kopi av skjermbildet. Kopien, eller skjermdumpen som mange velger å kalle den, blir lagret midlertidig i utklippstavlen, slik at du må lime den inn i et bildeprogram hvis du ønsker en mer permanent lagring av bildet. Bruk PrintScrn-tasten for å ta en skjermdump av hele skjermbildet, eller Alt-PrintScrn hvis du ønsker et bilde av kun det programvinduet som er aktivt. Den innebygde utklippstavlen i Windows har den begrensningen at du må lagre nåværende skjermbilde før du tar det neste.

Avansert utklippstavle

GrabClipSave er et kjekt program for deg som ønsker å ta mange skjermdumper etter hverandre, og som ønsker å slippe å tenke på å lagre alle dumpene manuelt.

Programmet sørger for at alle skjermdumpene tatt vare på, det vil si dumpene lagres automatisk etter hvert som de tas, i en mappe du selv kan opprette. Du kan velge om bildene skal lagres på formatene .bmp, .png eller .jpg.

Vær OBS på følgende

Du kan lage så mange skjermdumper du orker med programmet, men pass på at du har lagringsplass nok for alle bildene. Alle dumper blir nemlig lagret i den spesifiserte mappen og slettes ikke før du eventuelt sletter dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer