Grafikkort til HD-video?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg skal kjøpe et nytt grafikkort, og for meg er ikke spill så viktig. Det viktigste er imidlertid at grafikkortet klarer å spille av video i HD-video (720P og 1080P) uten at det blir hakking eller usynkronisert lyd/bilde.

Hva bør jeg satse på og hvor mye vil det koste meg?

Ken-Levi

Datadoktoren svarer

Hei,

Hvor mye som kreves av grafikkortet for avspilling av HD-materiale avhenger av flere faktorer, blant annet format og kompresjon, men også PC-prosessoren må henge med i svingene. Kjøper du en ny PC til rundt 10.000 kroner i dag, er dette som regel ikke noe tema. Har du en eldre eller rimeligere PC, kan du oppleve problemene du beskriver.

En av våre test-PCer har for eksempel en 2,8 GHz Celeron-prosessor og GeForce 6200-basert grafikkort (AGP). Denne PCen fikk problemer med avspilling av WMV-HD-klipp i 1080P som vi lastet ned fra www.wmvhd.com. 720P-klippene gikk derimot helt greit. Ved å oppgradere til et GeForce 6600-basert kort til en tusenlapp, ble alle klippene avspilt uten problemer.

Jeg inviterer leserne til å dele sine erfaringer i debatten nederst!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer