Grafikkortene du bør kjøpe nå

Her er tipsene til deg som vil ha litt ekstra sprut over spillingen før jul.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du ikke allerede har fått det med deg så har de av oss som liker dataspill hatt en god høst. Og selv om noen av titlene har vært eksklusive for konsollspillere, er heldigvis fremdeles PC en godt representert plattform.

Du kan lese mer om årets spillhøst her.

Problemet, om man kan vinkle det på den måten, er at mange av de nyere PC-spillene krever sitt når det gjelder maskinvare. Men det å kjøpe en splitter ny og dyr PC for spilling nå vil for mange være utenfor akseptable økonomiske rammer.

Spesielt om du allerede mer eller mindre har blakket deg på flere av høstens nyheter.

Ut med det gamle...?

Det aller viktigste når det gjelder spilling er grafikkortet, men du kan ikke bare hive et nytt grafikkort i en gammel PC og forvente underverker - de moderne grafikkmonstrene krever nemlig at resten av PC-en henger med i svingene.

I all hovedsak er det viktig at hovedkort, minne og prosessor har anstendig ytelse, og har du en liten og sliten strømforsyning må kanskje den byttes ut i tillegg. Men for nye komponenter trenger du absolutt ikke å bruke de helt store summene. For en knapp måned siden skrev vi faktisk en artikkel der vi skaffet oss nye hovedkomponenter - altså hovedkort, RAM, prosessor og grafikkort - for 2400 kroner. Les hele saken her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer