Grafikkortet Voodoo 5 utsatt

Grafikkortprodusenten 3dfx har sett seg nødt til å utsette sitt kommende kort, Voodoo 5 5500. Utsettelsen er ikke dramatisk, men hvilken innvirkning har den på selskapet?

Grafikkortet Voodoo 5 utsatt
Publisert

Voodoo 5 5500-grafikkortet, med to VSA-100-brikker og 64 MB RAM, skulle opprinnelig vært i butikker i USA den 26. mai, og skulle ha kommet til Norge i løpet av juni. Det var derfor svært overraskende da 3dfx bestemte seg å utsette produktet få dager før lanseringen.

Begrunnelsen er at kortet under visse forhold kan fungere feil. Sjansene for at det skal skje er visstnok minimale, men 3dfx vil likevel garantere at kunden får et fungerende produkt. De har også tilbakekalt de få kortene som forhandlerne allerede har mottatt.

Utsettelsen skal ikke være lenger enn 14 dager, men kan likevel skade ryktet til 3dfx ytterligere. Voodoo 5-linjen skulle egentlig vært tilgjengelig for lenge siden, men har vært plaget av utsettelser og stabilitetsproblemer.

Hva med V5 6000?

Selv om lanseringen av kortet er utsatt, tyder alt på at det uansett kommer i butikkene i nærmeste fremtid. Vi har ikke testet kortet enda, men i følge tester andre har utført er V5 5500 noe tregere enn GeForce 2 fra NVIDIA (som vi tester i disse dager). Den store fordelen til Voodoo 5 er den visstnok meget velfungerende kantutjevning-funksjonen (Anti-Aliasing), som øker bildekvaliteten betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer