Gran Turismo Concept

Dette er ingen oppfølger til Gran Turismo 3, snarere en lavpris-utvidelse. Vi tar en kjøretur med Gran Turismo Concept...

Publisert
Sist oppdatert

Det fulle navnet på det nye spillet er Gran Turismo Concept: 2002 Tokyo-Geneva. Dette betyr at blant bilene du kan velge mellom i spillet, er det flere konseptbiler, som vanligvis kun kan sees på bilutstillinger (blant annet i Tokyo og Geneva). Alt i alt inneholder spillet over 80 biler, fra både europeiske, amerikanske og asiatiske produsenter. Mange av konsept-bilene er meget spesielle, og det er temmelig morsomt å få mulighetenen til å liksom-kjøre dem.

Gran Turismo Concept

Disse sære bilene er på mange måter det eneste med GT Concept som er virkelig interessant. Resten av spillet er dessverre ikke stort mer enn en forkortet og forenklet utgave av Gran Turismo 3, med litt oppusset grafikk.

Dårlig med innhold

GT Concept er ganske begrenset hva valgmulighetene angår. Førerkorttestene fra GT3 er borte, og er blitt erstattet av en mye enklere måte å komme videre på. For å få de nødvendige lisensene må du kjøre ett løp for hver lisens, og så kjøre en ekte race i to vanskelighetsgrader. Hver gang du kompletterer dette, kommer du et hakk videre og får tilgang til nye biler. Har du erfaring med Gran Turismo fra før, vil du ikke anse disse løpene for å være spesielt krevende. Selv uerfarne spillere vil nok ikke bruke spesielt lang tid på å komme seg gjennom spillet.

Gran Turismo Concept

Det er fortsatt muligheter for å justere svært mange av detaljene i bilene, men i og med at GT Concept på mange måter er rettet mot mindre erfarne spillere, tror vi ikke at så mange vil benytte seg av dette. Spesielt ikke når det er såpass enkelt å komme seg gjennom spillet uten slike hjelpemidler.

En av de største skuffelsene er mangelen på originale baner. Det er fem baner i spillet, og tillegg får du kjøre de i revers, slik at det alt i alt blir ti baner til sammen. Problemet er at fire av banene stammer fra Gran Turismo 3, og den femte en en remake av en bane fra det originale Gran Turismo-spillet for PSOne.

Bra gjennomført

Gran Turismo Concept

Teknisk sett er spillet like fantastisk, om ikke bedre, som GT3. Grafikken er bortimot perfekt, med enda mer detaljer enn hos forgjengeren. Replayene har flott TV-kvalitet, og bilene er gjenskapt ned til minste detalj. Vi savner imidlertid å se resultatene av vår brutale kjøring – bilene er like skinnende og rene etter at du er ferdig med løpet.

Generelt er GT Concept av høyeste kvalitet når det gjelder den visuelle gjennomføringen, og vi ventet oss heller ikke noe annet.

Konklusjon

Gran Turismo Concept

Vi har litt vanskeligheter med å anbefale dette spillet til noen andre enn de mest dedikerte fans. Har du aldri spilt Gran Turismo før, bør du først og fremst prøve GT 3, som er den mest komplette versjonen. Er du ute etter en et enklere spill, kan GT Concept være et alternativ, men det er likevel ganske kortvarig.

Vi ser egentlig på GT Concept som en slags tilleggspakke, og vi tror at mange entusiaster av serien vil kjøpe Concept bare for å leke med de nye bilene. Det at spillet koster kun 350 kroner skader heller ikke. Likevel – det er ikke verdens mest innholdsrike bilspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer