Grand Prix 4

Enda et Formel 1-spill, sier du? Jo da, men det er ikke hvilket som helst. Det er nemlig Geoff Crammond og folkene bak Grand Prix-serien som for fjerde gang skal vise oss hvordan Formel 1 best kan oppleves på en PC.

Publisert
Sist oppdatert

Grand Prix-serien har i flere år har vært ansett for å være det beste hva Formel 1 spill angår.

Da Grand Prix 3 kom i butikken for to år siden var det revolu-sjonerende på mange måter. Den kunstige intelligensen var meget god, de fysiske egenskapene var gjenskapt med stor nøyaktighet og kjørefølelsen var upåklagelig for alle entusiaster med ratt og pedaler tilkoblet PCen.

Det kan være på sin plass å spørre hvor mye det i det hele tatt er mulig å forbedre en slik spillserie. Banene er de samme, teamene stort sett uforandret og i motsetning til EA sitt Formel 1-spill opererer Grand Prix-serien med fjorårets data. Det vil med andre ord si at Toyota ikke er med. Finnes det da i det hele tatt noen grunn til å løpe i butikken å kjøpe dette spillet? Svaret på det er ganske enkelt - JA.

Ny grafikkmotor

Hvis vi i ettertid skal si noe negativt om Grand Prix 3, så må det være grafikkmotoren. Grafikken var bedre enn hva konkurrentene kunne vise til, men den var ikke den store visuelle opplevelsen vi hadde forventet, spesielt med tanke på den lange tiden det hadde tatt å utvikle spillet. Støtten for maskinvareakselerert 3D grafikk var for dårlig, og selv på en kraftig maskin kunne du ikke forvente å oppnå mer enn 25 bilder i sekundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer