- Gratis antivirus er best

Rapport viser at gratisprogram stopper 99,7% av alle truslene.

- Gratis antivirus er best
Publisert
Sist oppdatert

Det er gode grunner til å installere et antivirusprogram på PC-en din, som oppdaterer seg selv og som også stopper andre trusler enn virus og ormer. De fleste som kjøper ny PC i dag får ett eller annet prøveabonnement med på kjøpet, som slutter å oppdatere seg etter at prøveperioden er over. Da må du ut med penger for å få videre sikring.

Men det er ikke sikkert at det behøver å være noen dårlig ide å kaste ut det medfølgende prøveprogrammet med et helt gratis alternativ. Det finnes mange å velge mellom, og noen av dem er faktisk like flink eller flinkere til å avsløre og stoppe ondsinnet kode enn programmene som koster penger.

Les også: Her er Microsofts gratis antivirus

Antivir er best

Det er i hvert fall hva testerne hos den uavhengige organisasjonen AV-comparatives.org har kommet frem til gjennom flere år med analyse og testing av antivirusprogrammer. Aller best ut kommer gratisprogrammet Antivir fra Avira, som skal være i stand til å avsløre hele 99,7% av alle truslene, i følge organisasjonen.

Det er godt foran betalløsninger fra Kaspersky (97,1%) og ESET NOD32 (97,6%). Ikke nok med det, Antivir viste seg også å være blant de aller raskeste programmene, og blant de beste til å oppdage mistenkelig kode som ikke var direkte definert i viruslisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer