Gratis antivirus fra Microsoft

Sikkerhetspakken "Morro" kan gjøre det lite morsomt å være konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok satt spørsmålstegn ved hvorfor Microsoft ikke har tilbudt antivirusløsninger til brukere av Windows, når operativsystemet til stadighet får kritikk for å være særs mottakelig for den slags, sett i forhold til Linux og MacOS.

Full pakke

Nå kan det se ut til at ventetiden snart er over, for i en kunngjøring fra selskapet avdekkes nå planene om å tilby gratis sikkerhetspakke med standard anti-maware-funksjoner, inkludert beskyttelse mot virus, spyware, trojanere og rootkit.

Produktet, som har fått navnet "Morro", er planlagt å komme på markedet i første halvdel 2009. Samtidig forsvinner sikkerhetspakken OneCare fra markedet 30. juni. Denne pakken inneholder ikke antivirus-program.

Ikke tid til å vente? Les: Her er de gratis antivirusprogrammene

Mange slurver

- Flertallet har ikke oppdatert antivirus og beskyttelse mot spionvare og ondsinnet programvare. For å beskytte flere av kundene våre vil vi tilby denne løsningen helt uten kostnader i begynnelsen av andre halvår 2009, opplyser selskapets OneCare-avdeling i et blogginnlegg.

Les mer om "Morro" her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer