100% WiFi

Gratis app mot dårlig nett

Denne appen lover å hjelpe deg med å få bedre trådløst nett i huset. Vi har testet den - og her får du våre råd.

MÅLER OG GIR RÅD: Den danske appen 100% WiFi måler hastigheten på så mange steder du ønsker, og tar sikte på å hjelpe deg med å få fart på sakene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MÅLER OG GIR RÅD: Den danske appen 100% WiFi måler hastigheten på så mange steder du ønsker, og tar sikte på å hjelpe deg med å få fart på sakene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det har blitt færre spørsmål fra lesere som trenger hjelp til å få bedre dekning og fart på trådløsnettet sitt, og vi tar det som et hint om at våre mange artikler om temaet har hatt noe for seg. Tester av kraftige rutere, mesh-nettverk og generelle råd om plassering, har forhåpentligvis løst problemet for mange.

Likevel: Det er sikkert en grunn til at du har klikket deg inn på denne artikkelen. For selv om ting har blitt bedre, er teknologien langt fra perfekt, spesielt ikke i boliger som består av mye betong, flere etasjer og vannbåren varme - bare for å ta noen typiske bremseklosser på trådløse signaler.

App gir råd

Den danske bredbåndsleverandøren Fullrate har utviklet en gratis app som tar deg gjennom hele «forbedringsprosessen» hvis du opplever dårlig trådløsdekning i boligen din. Og nettopp denne systematiseringen gjør at den nok kan være til hjelp for deg som fortsatt opplever problemer.

Appen starter med å be deg stille deg én meter fra ruteren, for deretter å kjøre en hastighetsmåling i mobilappen (finnes både for iOS og Android). Denne målingen vil danne grunnlaget for videre målinger, siden trådløsdekningen og dermed også hastigheten, med stor sannsynlighet vil være optimal fra denne avstanden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer