Gratis bildekomprimering på Internett

En smart måte å teste om bildene dine er maksimalt komprimert, er å sende dem til Pegasus - en nettjeneste som tar i mot JPEG-bildene dine, og komprimerer dem etter alle kunstens regler. Deretter kan du laste ned resultatet, og bruke bildene på dine egne websider.

Publisert

Bruker du f.eks. Photoshop eller Photodeluxe, er det mye å hente når det gjelder komprimering av JPEG-bilder. Disse programmene er ikke spesielt flinke til å komprimere effektivt, og det er heller ikke lett å se konsekvensene av valgene du gjør.

En løsning er å kjøpe tilleggsprogramvare, og det er det mest naturlige alternativet hvis du jobber mye med bilder (se artikkelen Det perfekte komprimeringsprogram for tips om slik programvare). Men nettjenesten Pegasus er gratis, og hvis du har en rask linje til Internett, er det også en rask metode for å lage optimale JPEG-bilder.

Så enkelt er det

I dette skjemaet finner du en knapp hvor du kan hente JPEG-bilder fra din egen harddisk. Når du klikker knappen, blir du presentert for en side som viser bildet ditt i tre forskjellige varianter, med forskjellig komprimering.

Hvis du vil ta vare på et av bildene, kan du høyreklikke på et av dem og velge "Save Picture" (kan variere litt avhengig av hvilken nettleser du bruker).

Mye å hente

I følge Pegasus selv er 21.000 bilder komprimert hos dem med en gjennomsnittlig besparelse i filstørrelsen på 58%. Det er jo intet mindre enn fantastisk, og hvis alle komprimerte bildene så bra, ville det få store konsekvenser for farten på Internett generelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer