Gratis bildeprogram fra Google

Google har kjøpt selskapet Picasa, og gir nå bort bildeprogrammet Picasa 1.6 gratis.

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en uke siden annonserte Google at de hadde kjøpt opp selskapet Picasa, som har spesialisert seg på bildebehandling og deling av bilder over fildelingsnettet Hello.

Nå har Google lagt ut bildeprogrammet Picasa 1.6 på den engelske søkesiden, til gratis nedlasting. Programmet kostet tidligere $29 (ca 200 kroner).

Lekkert

Programmet er på 3,6 MB, og kan installeres i Windows 98 eller nyere. Det lar deg organsere, vise, og gjøre enkle endringer på bildene dine (inkludert fjerning av røde øyne). Grensesnittet er tidsriktig og ryddig, og programmet opererer svært raskt. Mest imponert ble vi av "timeline"-funksjonen, der bildene sorteres i grupper etter datoen de ble tatt - og vises på en spektakulær tredimensjonal måte.

Du kan også vise bildene som automatisk slideshow med myke overganger og MP3-musikk i bakgrunnen. Bestilling av print er også innbakt, men gjelder ikke i Norge.

Utskriftsfunksjonen innbefatter flere formater, og du kan også sende bilder direkte fra Picasa via epost - også med automatisk krymping av bildene slik at overføringen går raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer