Gratis brannmur?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Finnes det en gratis brannmur som gir god beskyttelse mot inntrengere og virus?

mvhLeif

Datadoktoren svarer

Hei Snorre,

Windows XP er utstyrt med innebygd brannmur, og denne har vist seg å være overraskende sikker mot inntrengere. Den må aktiveres manuelt, ved å høyreklikke på ikonet for internettoppkoblingen, og velge Egenskaper og Avansert.

Når det gjelder virusfaren beskytter dessverre ikke en brannmur vanligvis mot dette, da trenger du et antivirusverktøy som du installerer i tillegg.

Bruker du andre Windows-versjoner må du pent installere både brannmur og antivirusprogram for å være på den trygge siden.

Det finnes nå flere integrerte pakker, og en av de mest populære er Norton Internet Security fra Symantec. Men det finnes også gratis alternativer, og to av de beste programvarebaserte brannmurene bærer navnet ZoneAlarm og Tiny Personal Firewall. Vi har omtalt begge løsningene (tidligere versjoner) henholdsvis her, og her.

ZoneAlarm finnes for øvrig i en PRO-utgave med tilleggsprogramvare som kan sile ut virus fra eposten din, men denne utgaven koster penger ($49.95).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer