Beste antivirus- og sikkerhetsprogram

Gratis datasikkerhet får toppkarakter

Sikkerhetsprogrammet som er innebygd i Windows 10, får toppscore på alle måleparametre, i stor uavhengig test.

INNEBYGD SIKKERHET: Ifølge den tyske stortesten behøver du ikke å bruke penger på datasikkerhet, i hvert fall ikke om du har Windows 10. (Skjermdump)
INNEBYGD SIKKERHET: Ifølge den tyske stortesten behøver du ikke å bruke penger på datasikkerhet, i hvert fall ikke om du har Windows 10. (Skjermdump) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen av de vanligste spørsmålene teknologiredaksjonen i Dinside får fra dere lesere, handler om datasikkerhet.

Gjennomgangsspørsmålet er: Hva trenger jeg av sikkerhetsprogrammer på PC-en? Hvis du har Windows 10 og lar automatiske oppdateringer jobbe som de vil i bakgrunnen, kan svaret nå vise seg å være svært enkelt:

Du trenger ikke noe mer enn Windows Sikkerhet (Defender), som allerede er installert på PC-en din.

Får toppscore på alt

Det er i hvert fall konklusjonen i en fersk stortest utført av det tyske sikkerhetsinstituttet AV-test. Der får nemlig Windows Defender stempelet Top Product, med full score på både beskyttelse, ytelse og brukskvalitet.

AV-test har testet og sammenlignet 20 sikkerhetspakker beregnet på privatmarkedet, og i testene har de fokusert på realistiske scenarier og typiske sikkerhetsutfordringer i PC-hverdagen. Alle typiske trusselområder skal ha blitt brukt i forsøket på å lure sikkerhetsprogrammene.

Alle programmene skal ha blitt testet med standard innstillinger. Du skal altså ikke behøve å foreta deg noe som helst, for å være godt sikret med Windows Defender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer