Gratis mobil-backup

Både Telenor og Netcom har betaltjenester for kontaktbackup - Her er tjenesten som er gratis!

Publisert
Sist oppdatert
Bruk fem minutter nå, og spar fem timer neste gang du bytter, eller mister mobiltelefonen din.


Tyveri er ganske kjedelig å bli utsatt for, og mobiltelefoner er svært utsatt. Men det verste er som oftest ikke å miste mobiltelefonen (det kommer riktignok an på modellen).

Kontaktene er unike uansett hvilken mobiltelefon man bruker, og mister du disse er du ute å kjøre. Her kan man virkelig bli frustrert - Personen du avtalte et møte med i går, finner aldri ut at du blir ti minutter forsinket før du er der og hva var nummeret til kompisen fra videregående du treffer i ny og ne?

Man kan få magesår av mindre.

Som med alt annet, burde man ta backup av kontaktene og kalenderen - Før det er for sent.

>> Les også: Den store backup-dagen

Både Telenor og Netcom tilbyr tjenester for synkronisering av kontakter, men disse koster penger. DinSide Data viser deg hvordan du kan sikre alle kontaktene dine, uten å betale en krone!

ZYB

ZYB er navnet på en genial tjeneste, som fungerer på omtrent samtlige mobiltelefoner med WAP. Du kan synkronisere alle kontakter og avtaler til en sentral server, og administrere disse herfra. Bytter du mobiltelefon registrerer du den bare hos ZYB, og laster ned alle kontaktene igjen.

Det skal ikke så mye til, bare du gidder. Bruk fem minutter nå, og spar fem timer neste gang du bytter eller mister mobiltelefonen din.

Gratis mobil-backup

Slik går du frem:

- Lag en konto hos ZYB
- Registrer mobiltypen din
- Få innstillingene for automatisk synkronisering
- Synkroniser kontaktene dine

I tillegg til den åpenbare fordelen det er å ha backup av mobilkontaktene, har du også muligheten til å administrere disse fra zyb.com. Dermed kan du gjøre endringer i kontaktene og legge til nye uten å måtte bruke et knotete mobiltastatur. Det samme gjelder for kalenderen - her er det også mulig å importere avtaler fra Google Calendar.

Det er lettere å administere kontakene med et fullt QWERTY-tastatur.
Det er lettere å administere kontakene med et fullt QWERTY-tastatur. Vis mer


I tillegg til backup-funksjonene, har de også forsøkt seg på å lage et sosialt nettverk - Om det er vellykket kan nok diskuteres, undertegnede velger i alle fall å ikke bruke det. Du kan styre hva som vises på profilen din under "Privacy"-menyen som ligger øverst på nettsiden.

ZYB har også en tjeneste for lagring av tekstmeldinger, ved å videresende meldinger til et nummer. Det nærmeste nummeret er dansk - derfor er nok dette uinteressant for oss i Norge.

Personvern

Det er ikke til å legge skjul på at du tar en viss risiko ved å laste opp alle kontaktene til en gratistjeneste. Undertegnede har imidlertid selv brukt tjenesten i to år, og har aldri opplevd noen problemer. Vilkårene for å bruke tjenesten finner du her.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer