Gratis musikk mot reklametitting

Den amerikanske nettjenesten FreeAllMusic introduserer et spennende konsept.

Nettjensten FreeAllMusic gir deg gratis musikk hvis du ser på en liten reklamesnutt først.
Nettjensten FreeAllMusic gir deg gratis musikk hvis du ser på en liten reklamesnutt først. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du musikk på nett, betaler du ofte rundt en tier for en enkeltsang. Hva om du heller kunne se en 20 sekunders annonse?

Vi har testet den amerikanske nettjenesten FreeAllMusic, hvis forretningsidé er nettopp dette. Nettstedet har et relativt solid musikkutvalg og har foreløpig kontrakter med både Universal Music, EMI og RedEye USA.

Akkurat hvor mange låter som er tilgjengelige er vanskelig å estimere, men siden enkelte av (de ganske mange) musikkategoriene er populert med rundt 50.000 sanger, vil vi tro at 300.000-500.000 ikke vil være helt på jordet om vi skulle tippe. Det er fortsattt et godt stykke bak både Spotify (rundt 6 millioner i følge Guardian) og iTunes (over 11 millioner sanger i følge Apple selv). Dog virker det som om de gjeldende hitlistene er godt representert i arkivet.

Velg sang, se reklame, last ned

FreeAllMusic fungerer på følgende måte: Du finner hvilken sang du vil laste ned, og du kan også forhåndslytte på alle spor. Via topplistene kan du se hva som selger mest (også innenfor hver kategori), du kan bla deg igjennom side opp og side ned med sanger i ulike kategorier og det finnes selvsagt et søkefelt hvis du er på jakt etter noe spesifikt. Informasjonen er også krysslenket slik at du f.eks. kan klikke på en artist for å se alle låtene fra vedkommende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.