Gratis, norsk strategispill

De fleste spill er dyre å lage og dermed å kjøpe. Norske Xenocide 3001 gir deg mye helt gratis – og det med minimale ytelseskrav.

Trenden går mot stadig mer imponerende og naturtro grafikk. Men dette koster – på mer enn en måte.

Imponernende grafikk og avansert lyd gjør at produksjonsbudsjettene på et kommerisielt spill fort ender på 50-70 millioner kroner. Men høy prislapp betyr ikke alltid høy moro! Dessuten øker også dette ytelseskravene og dermed prislappen for brukeren.

Kjører på gamle maskiner

Xenocide er et av mange spill som går den andre veien – klarer PCen å bruke Internet Explorer, kan du spille Xenocide. Vi har testet spillet på en 5-6 år gammel maskin. Spillet trenger heller ingen plugins, du kan spille det hvor som helst i verden gjennom nettleseren din.

Spillet kom online i september 2001 og utvides stadig. Vi er nå fremme ved betautgaven av versjon 0.8. Du kan nå blant annet designe egne soldater og velge utrustning selv.

Xenocide minner på mange måter om Planetarion, men dette er nå blitt et betalspill. Det er foreløpig ikke annonsert noen planer om betaling i Xenocide.

Norskutviklet

Spillet er designet av totalt anonym nordmann - det er bare kjent at han holder til i Trondheim. Han lever ellers under aliaset Kalak og styrer både utviklingen og spillrundene med både regler og spilletid. Tiden for en runde kan variere, alt fra to uker til to måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer