Gratis Office-suite

Det tyske firmaet Star Division har nettopp lansert versjon 5.0 av sitt integrerte kontorprogram StarOffice. For privat bruk er det helt gratis, og kan lastes ned over Internett.

Publisert

StarOffice 5.0 er ikke noe hobbyprosjekt eller en avdanket eldre versjon som gis bort for moro skyld. Dette er et komplett kontorstøtteprogram som til privat bruk absolutt kan konkurrere med tilsvarende pakker fra Microsoft, Corel eller Lotus. Og prisen er det ingen som kan konkurrere med.

Hvorfor gratis?

Star Division gir bort dette programmet, fordi de vil bli bedre kjent. Microsoft Office er totalt dominerende i dette markedet, og å ta opp konkurransen er en frisk satsning. Å markedsføre et integrert kontorprogram over hele verden er svært kostbart, så Star Division har tatt en beslutning som ikke koster penger. Beslutningen koster derimot tapt salg, men de satser på at markedsføringseffekten har større verdi enn tapet, og det er jo et interessant eksperiment.

Star Division er store i Tyskland, hvor de ligger på en klar andreplass etter Microsoft når det gjelder denne typen programvare. Selskapet satser nå sterkt også på USA med denne nye formen for markedsføring.

Multiplattform

StarOffice finnes for Windows 95/98/NT, Linux, OS/2, og Sun Solaris. En versjon for Mac er under utvikling, og det finnes også en Java-basert utgave for nettverk som må kjøres sammen med StarOffice Server.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.