Gratis og enkel fildeling

Å sende store filer pr. epost er ikke alltid like lett, på grunn av begrensninger enten hos deg eller mottaker. Disse to nettjenestene hjelper deg.

Publisert
Sist oppdatert

Lite er så irriterende som å sende en stor fil til noen, for deretter å motta en epost fra epostserveren til vedkommende med beskjed om at filen er for stor. Og hvem har ikke opplevd å åpne epostprogrammet sitt, for bare å oppleve at alt går i stå fordi noen har sendt en enorm fil til deg (som du kanskje ikke engang ønsket å motta).

For deg som avsender er den tungvinte løsningen å dele opp filen(e) i flere filarkiv og sende dem separat, som både krever tid og en rett tunge i munnen. Lettere er det å bruke Senduit eller FileSupreme.

Disse nettjenestene er like enkle som de er geniale. Istedenfor å sende den store filen til kontaktene dine, laster du den ganske enkelt opp til en nettside, og sender en nedlastingslenke til kontaktene i stedet. Du unngå dermed begrensningene som ofte ligger i eposttjenerne, og mottakerne unngår at epostprogrammet går i stå.

Slik fungerer det

Etter at du har valgt fil, angir du hvor lenge du vil at fila skal være tilgjengelig - på Senduit er dette fra en halv time til en uke:

Gratis og enkel fildeling


Et trykk på OK-knappen starter opplastingen, og når den er ferdig, får du en URL-adresse du for eksempel kan sende på epost til de du ønsker skal ha tilgang til filen. Dermed kan mottaker selv bestemme om hun ønsker å laste ned filen eller ikke.

Når angitt tid løper ut går det ikke an å laste ned filen mer.

Da vi prøvde tjenesten i dag, brukte vi cirka 6m 30s på å laste opp 14MB (35kB/s), og her var det ikke ut-hastigheten hos oss som var flaskehalsen. Vi ser ikke bort i fra at den har mer å gå på når det gjelder hastighet på mindre travle dager.

URL: http://senduit.com/

For større filer

Senduit har imidlertid en grense oppad på 100 MB pr fil som deles. Dersom du har behov for å dele større filer, bør du sjekke ut konkurrenten FileSupreme. Her er grensen hele 300 MB pr fil som deles:

Gratis og enkel fildeling


Du kan her ikke bestemme hvor lenge filen skal deles, men 30 dager etter at sistemann har aksessert filen blir den slettet automatisk.

URL: http://filesupreme.com/

Åpen tilgang

Ingen av de to tjenestene krever registrerting, men husk at det kan være forbudt å dele materiale du ikke har opphavsrettigheter til, og les gjennom betingelsene for tjenestene dersom du er i tvil.

Husk at tilgangen til filen ikke er lukket, så skal du dele filer med sensitivt innhold kan det være smart å kryptere filene først.

(Deler av debatten under er knyttet til en tidligere sak om Senduit)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer