Gratis PDF-lesere

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg ser at du nettopp har svart på spørsmål om PDFer. Det er vel å greit å få generert dem, men hva med å få åpnet dem i for eksempel OpenOffice - hvordan gjør man det? Det hender nemlig rett som det er at jeg gjerne vil bruke tekstutklipp fra PDFer og da hadde det vært mye enklere om jeg kunne åpne dem direkte i en tekstbehandler. Har du noen tips?

Hilsen Frode

Datadoktoren svarer

Hei,

Den enkleste måten å gjøre det på er selvfølgelig å laste ned gratisversjonen av Arcobat (Adobe Reader) og simpelthen klippe og lime - men dette programmet veier nå såpass mange megabyter at det kan være en prøvelse å laste ned i seg selv.

Dessuten har det lagt inn kopisperre-teknologi, som kan hindre deg i å kopiere data eller å lagre filen på harddisken din. Heldigvis støttes disse mulighetene bare også bare der, som vil si at du kommer langt med en alternativ PDF-leser i tillegg til den alternative PDF-generatoren jeg nevnte tidligere.

Den mest kjente av disse er kanskje Foxit reader, som du kan kopiere tekst fra. Trenger du bilder, er det ofte enkelt nok å ta et skjermbilde fra Windows med programmet oppe, og lime inn dette også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer