Gratis PDF-programmer?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg lurer på hvordan man konverterer word dokumenter til PDF format. Hvor kan jeg eventuelt finne freeware for å gjøre dette?

Hilsen Rino

Datadoktoren svarer

Hei,

PDF er laget av Adobe, som tar penger for sin egen Acrobat-pakke for å lage PDF-filer optimalisert til alt fra trykkvalitet til mer epostvennlige løsninger. Men det finnes selvfølgelig mang alternativer - og mange bruker prinsippene om åpen og fri prorgamvare (open source).

Det mest brukte Acrobat-alternativet er nok PDF Creator, som fungerer som en virtuell skriver. Rent praktisk vil det si at du velger PDF Creator som skrier når du skriver ut fra et hvilket som helst program, og får en PDF-fil i stedet for et stykke papir med trykksverte på.

OpenOffice-pakken kan også lese Word-dokumenter, og kan lagre dem direkte som PDF.

Og - visste du at alle Macer med OS X kan gjøre det samme uten tilleggsprogrammer? Det er fordi systemet ganske enkelt bruker PDF som presentasjonsmotor for å tegne på skjermen :)

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer