Gratis Photoshop?

Adobe gir bort Photoshop og alle de andre programmene fra CS2-pakka helt gratis. Men det er bare ment for de som har kjøpt det tidligere.

Adobe har gjort CS2-pakken tilgjengelig for nedlasting, men den er bare ment for de som har kjøpt programvaren tidligere.
Adobe har gjort CS2-pakken tilgjengelig for nedlasting, men den er bare ment for de som har kjøpt programvaren tidligere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 9. januar:
I forbindelse med denne saken har det oppstått noen misforståelser, og etter å ha kontaktet Adobe har vi nå fått en oppklaring:

Adobe gir ikke bort programvare gratis. Med denne programvaren har Adobe ment å hjelpe sine CS2- og Acrobat 7-kunder som ikke lenger kan aktivere produktet sitt siden aktiveringstjenesten ble tatt ned 13. desember.

Informasjonen var kun ment til Adobes eksisterende CS2-kunder, som ville bli påvirket av at aktiveringstjenesten ble lukket. CS2 og Acrobat 7 er over 7 år gammel programvare som ikke [nødvendigvis, journ. anm.] virker på moderne systemer, men for å sikre at eksisterende kunder kan aktivere disse gamle versjonene, har Adobe også tilføyd gyldige serienumre til disse kundene.

Dette kan tolkes som om Adobe gir bort software – men det gjøres for å hjelpe kundene.

Det betyr med andre ord at nedlastingen av CS2-programvaren kun er ment for de som tidligere har kjøpt programmet, og ikke for alle.

Opprinnelig artikkel:
«There's no such thing as a free lunch», heter det, men Adobes siste påfunn er vel strengt tatt det, hvis vi ser bort i fra fristelsen til å oppgradere til siste versjon og hva den eventuelt kan koste.

Uansett – du trenger ikke en gang å registrere deg for å laste ned Creative Suite 2-pakken selskapet kom med i 2005. Den inneholder blant annet Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro og mer til.

Les også: 10 gratis Photoshop-alternativer

Det er åtte år siden 2005, og på de åtte årene har Adobes CS-teller kommet helt opp i seks. I mellomtiden har programmene blitt beriket med ymse funksjoner, men vi tør påstå at CS2-versjonen av Photoshop likevel er en ganske sterk kandidat til å være det beste bilderedigeringsprogrammet som er gratis.

Men hva har kommet av funksjoner etter 2005 som du går glipp av? Wikipedia har en fin oversikt over tidligere Photoshop-versjoner og hvilke funksjoner som kom når.

En ulempe for Mac-brukere er imidlertid at Apple i 2005 ikke hadde Intel-prosessorer i maskinene sine, og derfor vil denne pakken kun fungere på gamle Mac-maskiner med PowerPC-prosessor. I tillegg kommer de med Intel-prosessorer som kjører Snow Leopard eller eldre OSX-utgaver og bruker Rosetta; en emulator som muliggjør det å kjøre Power PC-programvare på Intel-prosessorer. Det gjelder neppe så mange.

Apple startet med Intel-prosessorer i 2006, så hvis maskinen din er av relativt ny årgang, kan du like gjerne stoppe her og se om du finner noe annet spennende, eller prøve ut Pixlr – en slags Photoshop i nettleseren.

Du finner nedlastingslenker og serienumre du kan bruke hos Adobe:
http://www.adobe.com/downloads/cs2_downloads/index.html

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer