Gratis verktøy for foto-proffene

Adobe lar deg teste Lightroom 3 i seks måneder.

Gratis verktøy for foto-proffene
Publisert
Sist oppdatert

Er du en ivrig fotograf, er det kjekt med et godt verktøy for å holde orden i bildesamlingen, og ha muligheten til å gjøre mindre justeringer på bildene dine.

Amatørenes valg har lenge vært Google Picasa, mens proffene gjerne bruker Lightroom. Programmet er et svært godt bildearkiv, og har en rekke smarte funksjoner for rask redigering av bilder som er litt mer avanserte enn de man finner i for eksempel iPhoto eller Picasa.

Kjekke funksjoner

Lightroom gjør det svært enkelt å justere flere bilder i slengen, og har i tillegg en rekke kjekke verktøy du ikke finner i tilsvarende programvare som er gratis, som for eksempel Local Adjustment Brush som lar deg justere eksponeringen og mer i et spesifikt område, ved å dra musepekeren over området du vil justere.

Nytt i versjon tre av Lightroom er blant annet bedre arkiv-arkitektur, støy-fjerning og slideshow med lyd.

Du kan få en gjennomgang av nyhetene i denne videoen fra Adobe:

Trenger test-hjelp

Adobe er i ferd med å beta-teste den nye versjonen av programmet, og trenger hjelp til testingen. I hele seks måneder kan du være med på å teste den nyeste versjonen av Lightroom. Ifølge Adobe skal det gå fint å bruke beta-versjonen ved siden av andre versjoner av Lightroom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer