Gratis virtuell skriver

TIPS: Å lage PDF-filer har aldri vært enklere.

Publisert
Sist oppdatert
Men når du deretter trykker på print-knappen startes ikke en tradisjonell utskriftsjobb som involverer papir og blekk, du blir i stedet spurt om hvor du vil legge PDF-filen - digitalt.


Adobe Portable Document Format (PDF) er blitt en standard for elektronisk dokumentdistribusjon verden over. Filformatet med etternavn .pdf er universelt, og beholder alle skrifttyper, formateringer, farger og grafiske elementer fra hvilket som helst kildedokument, uavhengig av program eller operativsystem det ble laget i.

Adobe Reader er et gratisprogram som lar deg lese, skrive ut, merke og søke i PDF-filer, men det lar deg ikke opprette dem. Det er her programmet DoPDF kommer inn i bildet. Det geniale med dette programmet er at det legger seg som en skriver i Windows, og startes hver gang du sender et bilde eller dokument til DoPDF-skriveren.

Gratis virtuell skriver


Smart og enkelt

Du blir først møtt av en dialogboks som lar deg skreddersy sideoppsettet, som om det var snakk om en vanlig skriver. Men når du deretter trykker på print-knappen startes ikke en tradisjonell utskriftsjobb som involverer papir og blekk, du blir i stedet spurt om hvor du vil legge PDF-filen - digitalt.

På den måten kan du lage PDF-filer fra hvilket som helst program som har innebygd utskriftsstøtte.

Videoen under viser hvordan dette fungerer i praksis:


DoPDF er lite (1,35 MB), og helt gratis å bruke. Det fungerer på Windows 2000 og nyere. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer