Gratis virtuell skriver

TIPS: Å lage PDF-filer har aldri vært enklere.

Publisert
Sist oppdatert

Adobe Portable Document Format (PDF) er blitt en standard for elektronisk dokumentdistribusjon verden over. Filformatet med etternavn .pdf er universelt, og beholder alle skrifttyper, formateringer, farger og grafiske elementer fra hvilket som helst kildedokument, uavhengig av program eller operativsystem det ble laget i.

Adobe Reader er et gratisprogram som lar deg lese, skrive ut, merke og søke i PDF-filer, men det lar deg ikke opprette dem. Det er her programmet DoPDF kommer inn i bildet. Det geniale med dette programmet er at det legger seg som en skriver i Windows, og startes hver gang du sender et bilde eller dokument til DoPDF-skriveren.

Smart og enkelt

Du blir først møtt av en dialogboks som lar deg skreddersy sideoppsettet, som om det var snakk om en vanlig skriver. Men når du deretter trykker på print-knappen startes ikke en tradisjonell utskriftsjobb som involverer papir og blekk, du blir i stedet spurt om hvor du vil legge PDF-filen - digitalt.

På den måten kan du lage PDF-filer fra hvilket som helst program som har innebygd utskriftsstøtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer