Gratis virusbeskyttelse

Virusene herjer som aldri før, og selv om lørdagens meldte Klez-bombe uteble, vet du aldri når nye versjoner slår til og ødelegger dataene dine. Nå kan du få beskyttelse - helt gratis.

Gratis virusbeskyttelse
Publisert
Sist oppdatert

Klez, Badtrans, Nimda, Iloveyou og Melissa. Det går kaldt nedover ryggene våre når vi hører navnene. Virus og ormer spres lynkjapt via verdens mest effektive distribusjonskanal - Internett. Bruker du Outlook eller Outlook Express er du særlig utsatt. Laster du ned musikk og programmer gjennom Kazaa- og Gnutella-nettverkene beveger du også i faresonen.

Permanent trygghet

Vi har tidligere omtalt flere gratis førstehjelpsløsninger for søking og fjerning av virus, blant annet Housecall fra Trend Micro. For maksimal beskyttelse trenger du derimot et antivirusverktøy som ligger permanent i minnet på PCen, og som i tillegg kjører en grundig sjekk av harddisker og epost med jevne mellomrom.

AVG 6.0 fra Grisoft er et komplett antivirusverktøy som tilbys gratis til privat bruk. Vi har hatt programmet installert på PCen vår de siste to ukene, og det har reddet oss fra flere virusangrep allerede. Selv om dette ikke er blant de mest kjente antivirusverktøyene på markedet, er det likevel sertifisert og anerkjent av blant andre ICSA og det uavhengige magasinet Virus Bulletin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer