Gratis virusbeskyttelse

Virusene herjer som aldri før, og selv om lørdagens meldte Klez-bombe uteble, vet du aldri når nye versjoner slår til og ødelegger dataene dine. Nå kan du få beskyttelse - helt gratis.

Gratis virusbeskyttelse
Publisert
Sist oppdatert

Klez, Badtrans, Nimda, Iloveyou og Melissa. Det går kaldt nedover ryggene våre når vi hører navnene. Virus og ormer spres lynkjapt via verdens mest effektive distribusjonskanal - Internett. Bruker du Outlook eller Outlook Express er du særlig utsatt. Laster du ned musikk og programmer gjennom Kazaa- og Gnutella-nettverkene beveger du også i faresonen.

Permanent trygghet

Gratis virusbeskyttelse

Vi har tidligere omtalt flere gratis førstehjelpsløsninger for søking og fjerning av virus, blant annet Housecall fra Trend Micro. For maksimal beskyttelse trenger du derimot et antivirusverktøy som ligger permanent i minnet på PCen, og som i tillegg kjører en grundig sjekk av harddisker og epost med jevne mellomrom.

AVG 6.0 fra Grisoft er et komplett antivirusverktøy som tilbys gratis til privat bruk. Vi har hatt programmet installert på PCen vår de siste to ukene, og det har reddet oss fra flere virusangrep allerede. Selv om dette ikke er blant de mest kjente antivirusverktøyene på markedet, er det likevel sertifisert og anerkjent av blant andre ICSA og det uavhengige magasinet Virus Bulletin.

Utgående eposter blir sjekket og stemplet
Utgående eposter blir sjekket og stemplet Vis mer

Tre deler

Programmet består av tre deler; AVG Resident Protection, AVG Email Scanner og AVG On-Demand Scanner. Førstnevnte ligger resident i minnet og sjekker om filer som aksesseres er infiserte. Email Scanner sletter automatisk infiserte epostvedlegg når du prøver å åpne disse, og sjekker også all utgående post for virus. On-Demand Scanner søker etter virus på lokale disker og nettverksstasjoner når du selv skulle ønske det, og til fastsatte tidspunkt, f. eks hver morgen kl 0800.

Når programmet finner infiserte filer blir disse flyttet til en mappe kalt Virus Vault. Så lenge filene befinner seg her kan de ikke gjøre noen skade på PCen din. Du kan senere åpne Virus Vault gjennom et eget programvindu, og prøve å renske virus fra filene og gjenopprette dem, eller slette dem permanent.

Når du prøver å åpne et infisert epostmelding, får du denne meldingen.
Når du prøver å åpne et infisert epostmelding, får du denne meldingen. Vis mer

Vårt inntrykk er at AVG 6.0 ikke hemmer PC-ytelsen i nevneverdig grad, bortsett fra når On-Demand Scanner kjører full sjekk av harddisken. Dette tar gjerne noen minutter, avhengig av hvor mye data du har liggende.

Alle funksjoner

Når du har installert AVG 6.0 får du tilgang til oppdaterte virusdefinisjoner og programoppdateringer, men gratisutgaven gir ikke tilgang til support. For øvrig får du alle funksjonene som i AVG 6.0 Professional, som koster €44.50 (ca 330 kroner). AVG 6.0 fungerer på Windows 95 og nyere Windows-versjoner.

Lenker:
Grisoft AVG 6.0 free edition finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer