Gratis Windows 7 i fire måneder

Enkelt triks forlenger prøveperioden.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows 7 er ferdig utviklet, og installasjons-DVDer er sendt til trykkeriet. Mange har fått tilgang til operativsystemet allerede, gjennom OEM-kanaler, MSDN- eller TechNet-medlemskap hos Microsoft.

Og selv om du ikke får lagt din hånd på det som mange mener er Microsofts beste operativsystem noen sinne, før lanseringsdatoen 22. oktober, er tipset vi i dag presenterer interessant nok.

Faktum er, og dette gjelder også for Windows Vista, at du slipper å taste inn aktiveringsnøkkel når du installerer Windows 7. Du kan faktisk prøve operativsystemet uten gyldig nøkkel på installasjonspunktet, helt lovlig i inntil 30 dager. Ønsker du å bruke Windows 7 videre etter denne perioden, må du taste inn et gyldig 25-sifret nummer og aktivere operativsystemet, for å unngå redusert funksjonalitet.

Liten hemmelighet

Med mindre du kjenner til en bitteliten hemmelighet som rett og slett kalles for "Rearm". Det har seg nemlig slik at Microsoft har åpnet for at man kan nullstille prøveperioden. Ikke bare én gang, men tre.

Det gir deg inntil 120 dager, eller fire måneder, å prøve ut operativsystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.