Gratis Windows 98?

Hva skjer om du kjøper PC i dag? Får du Windows 98 "på kjøpet", eller må du ut med en ekstra tusenlapp etter 25. juni? En runde med de norske leverandørene viser forunderlig forskjellige svar, og Windows 98 koster deg dermed mellom 200 og 1500 kroner.

Gratis Windows 98?
Publisert

Windows 98 er bare syv uker unna. Likevel risikerer du å stå med "skjegget i postkassa" om du i dag kjøper deg en splitter ny PC. På PCen du da får levert, ligger nemlig Windows 95, og skal du så oppgradere til '98, koster det deg raskt en tusenlapp eller to ekstra. Da kan du vel heller vente, eller hva?

Forskjellige svar

De forskjellige leverandørene DinSide har snakket med gir svært ulike svar på hva oppgraderingen egentlig vil koste.

Dell har allerede fra i dag av satt i gang et program som gjør at kjøperne av Dimension-serien -- for en ekstrabetaling av ca. 450 kroner -- kan motta oppgradering av Windows 98 når denne kommer på markedet.

REC har foreløpig den billigste løsningen. Fra neste uke av vil kjøperne få tilbud om å oppgradere til Windows 98 for under 200 kroner, og da kan de velge om de vil ha norsk eller engelsk versjon (førstnevnte dukker ikke opp før i oktober en gang).

Microsoft-problem

Problemet vårt er at Microsoft ikke har noen løsning, sier Cinets Tor Westerheim til DinSide. For vår del er det svært ønskelig med en fornuftig oppgraderingspakke til våre brukere, men vi har foreløpig ikke klart å få dette til. Enden på visa kan vise seg å bli at de som kjøper PC altså må få en oppgradering direkte fra Microsoft, og at de dermed må ut med 1500 kroner ekstra for dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer