Lastpass:

Gratisversjon blir dårligere

Her er alternativene til den populære passordtjenesten.

STRAMMER INN: I mars blir gratisversjonen av LastPass begrenset, men konkurrentene er mange. Foto: Pål Joakim Pollen
STRAMMER INN: I mars blir gratisversjonen av LastPass begrenset, men konkurrentene er mange. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Du bør ha ulike passord overalt på nettet» er et klassisk sikkerhetsråd, men for mange er det lettere sagt enn gjort.

Ett av de beste hjelpemidlene i så måte er en såkalt «password manager»-tjeneste, som kan ta vare på passordene dine overalt på nett slik at du bare trenger å huske hovedpassordet til passordtjenesten for å låse dem opp.

Med over 25 millioner brukere er Lastpass blant de mest populære, en tjeneste som vi tidligere har skrevet om opptil flere ganger, inkludert en ganske omfattende guide til hvordan du bruker den:

Gjør gratisversjonen svakere

De siste årene har de fleste klart seg med gratisversjonen av Lastpass, men nå har LogMeIn, selskapet bak tjenesten, bestemt seg for å gjøre gratisutgaven enklere, for å friste flere til å betale for seg.

16. mars gjøres følgende endring:Om du ikke betaler for Lastpass, må du bestemme deg for om du vil bruke tjenesten på telefon(er)/nettbrett eller PC(er). Du kan bytte inntil tre ganger, men så blir du låst på det siste valget du gjorde.

Vil du bruke den på begge typer enheter, må du bla opp for premium-utgaven, som for tiden koster 36 dollar i året, eller da rett nord for 300 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.