Greenprint - miljøvennlige utskrifter

Skriv ut på riktig måte, og du kan bidra med å spare miljøet.

Publisert
Sist oppdatert

Miljøvern er i vinden for tiden - jorda blir varmere og varmere, regnskogene forsvinner, og mang en forsker spår oss en mørk fremtid om vi ikke gjør noe med forbruket vårt.

Derfor har vi tidligere skrevet en grønn guide til PC-bruk, og i november i fjor belyste vi temaet "Grønn elektronikk", og om det er noe folk tenker på i sin hverdag.

En annen ting du kanskje ikke har tenkt på, er at det ikke er så veldig miljøvennlig å skrive ut på papir; både med tanke på trærne som må hogges ned for å skaffe til veie bunken med A4-ark som ligger i skriverskuffen på jobben, og også med tanke på blekk, laserpatroner og så videre.

Verdt å tenke på

I følge Printgreener går det med ett tre pr 8.000 ark, og statistikk fra USA viser at den gjennomsnittlige arbeidstaker kaster bort seks ark (14%) hver dag som strengt tatt ikke var noen vits å skrive ut. I USA brukes det kontorpapir tilsvarende 178 millioner trær hvert år!

Ikke bare er kopipapir et miljøproblem i forhold til trehogst - til produksjonen av hvert ark går det med drøye 3,5dl vann, og det går med rundt én kilowattime pr kilo ark som produseres. Å produsere ett tonn papir resulterer i like mye drivhusgasser som eksosen en bil slipper ut i løpet av et halvt år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer