Grensen nådd for trådløst?

Løsningene er så bra og billige at alle vil ha det. Hva skjer da?

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har testet trådløst utstyr siden det først kom på markedet i 2000. Det var utrolig stilig i begynnelsen, å kunne bevege seg fritt om kring hjemme eller på kontoret med en bærbar, og være på nett hele tiden.

Etter hvert som kravene til ytelse ble større på grunn av stadig mer krevende innhold, større filer og flere brukere, ble 802.11b for svak og fikk vi nye standarder. Etter en periode med mellomløsningen 802.11g fikk vi dagens 802.11n som fremdeles ikke er en opplest og vedtatt standard. Likevel er den veletablert og tilstede overalt, i utstyr fra kjente og ukjente produsenter.

Våre tester viste at trådløst nett både fikk høyere hastighet og større rekkevidde, men i den siste tiden har tester av nye produkter ikke vist noen tendens til bedre ytelse. Den har tvert i mot blitt konsekvent lavere og mer ustabil.

Hva skyldes dette?

Forklaringen er ganske enkel. Det er for mye trafikk i forhold til kapasiteten.

Nesten hvor som helst du måtte befinne deg i tettbygde områder er det tett i tett med synlige trådløse nett, i tillegg kommer de som har skjult SSID.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer