Grensesnitt og drivere

CD-ROM spillere kommer nå heldigvis bare i to grensesnittvarianter: IDE eller SCSI. Drivere til CD-ROM leserne er inkludert i de mest moderne operativsystemene som Windows 95 og Windows NT. Likevel er det en del situasjoner hvor du kan dra nytte av å bruke gode gamle DOS drivere.

Publisert

IDE standarden er det mest vanlige og billigste grensesnittet. Nesten alle moderne hovedkort har tilkobling for inntil 4 IDE enheter (vanligvis har du minst en IDE enhet i maskinen fra før; dette er harddisken). En CD-ROM leser krever at IDE grensesnittet er av EIDE (Enhanced IDE ) typen. Hvis du har en eldre maskin er det mulig at du må anskaffe et eget EIDE-kort for å kunne koble til en CD-ROM. SCSI er ikke så utbredt, og det er noe dyrere. Normalt må maskinen utstyres med et ekstra kort hvis du ønsker å benytte SCSI-enheter. Fordelen med SCSI grensesnittet fremfor IDE er at det avlaster CPUen (maskinens hovedprosessor) for mye av arbeidet med dataoverføring, slik at CPUen får mer tid til andre oppgaver (for eksempel gjøre at et spill går jevnt og fint samtidig som data hentes fra CDen). I tillegg er SCSI å anbefale for deg som ønsker å rippe musikk-CDer.

Installasjon av CD-ROM lesere

En CD-ROM leser er i dag standardutstyr på de fleste PCer. Vår erfaring tilsier likevel at de ikke alltid er optimalt satt opp. Det kan gjelde maskinvaren, programvaren eller begge deler. Bildet under gir en oversikt over brytere og kabeltilslutninger for to representative enheter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer