Grooveshark er en hai etter musikk

Et slags Spotify, med strek under "et slags".

STORT UTVALG: Grooveshark tilbyr en imponerende mengde musikk.
STORT UTVALG: Grooveshark tilbyr en imponerende mengde musikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vist seg å være en vanskelig oppgave å ta betalt for musikk som ikke lastes ned fra nettet, men bare streames fra sentraliserte servere et eller annet sted i verden. Nylig ble det kjent at bare 0.7 prosent av den totale brukermassen til den svært populære musikktjenesten Spotify betaler de 99 kronene per måned det koster å være "Premium"-medlem, et ikke akkurat overveldende tall.

Grooveshark er også en relativt fersk streaming-tjeneste, men her finnes det verken lydreklame eller muligheter for å betale for seg.

Spill av - og last opp

Det du derimot finner er et intutivt, pent, flash-basert grensesnitt, som gjør det å finne fram til favorittartisten eller -albumet ditt til en relativt smal sak. Det er mulig å registrere seg før du begynner å bruke tjenesten, men det er ingen nødvendighet.

Fordelen med å være registrert er blant annet at du kan lage egne spillelister, stjernemerke sanger som favoritter, bli venner med andre Grooveshark-brukere, i tillegg til å få tilgang til personlige RSS-feeder med sanghistorikk og nylig tillagte favoritter.

Det er faktisk også mulig å laste opp musikk du selv har liggende på PCen eller Macen, og det er nok her noen vil mene at graden av lovlighet står i fare for å bikke over på feil side av paragrafene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.