Grooveshark er en hai etter musikk

Et slags Spotify, med strek under "et slags".

STORT UTVALG: Grooveshark tilbyr en imponerende mengde musikk.
STORT UTVALG: Grooveshark tilbyr en imponerende mengde musikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vist seg å være en vanskelig oppgave å ta betalt for musikk som ikke lastes ned fra nettet, men bare streames fra sentraliserte servere et eller annet sted i verden. Nylig ble det kjent at bare 0.7 prosent av den totale brukermassen til den svært populære musikktjenesten Spotify betaler de 99 kronene per måned det koster å være "Premium"-medlem, et ikke akkurat overveldende tall.

Grooveshark er også en relativt fersk streaming-tjeneste, men her finnes det verken lydreklame eller muligheter for å betale for seg.

Spill av - og last opp

Det du derimot finner er et intutivt, pent, flash-basert grensesnitt, som gjør det å finne fram til favorittartisten eller -albumet ditt til en relativt smal sak. Det er mulig å registrere seg før du begynner å bruke tjenesten, men det er ingen nødvendighet.

Fordelen med å være registrert er blant annet at du kan lage egne spillelister, stjernemerke sanger som favoritter, bli venner med andre Grooveshark-brukere, i tillegg til å få tilgang til personlige RSS-feeder med sanghistorikk og nylig tillagte favoritter.

Det er faktisk også mulig å laste opp musikk du selv har liggende på PCen eller Macen, og det er nok her noen vil mene at graden av lovlighet står i fare for å bikke over på feil side av paragrafene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer