Ground Control II

Det er en stund siden vi ble skikkelig glade av å spille et strategispill. Men svenskene i Massive Entertainment har levert et av de beste titlene i denne sjangeren på lang tid.

Publisert
Sist oppdatert

Strategisjangeren er ikke nødvendigvis utdøende, men det tar likevel tid mellom hver gang det kommer ordentlig spennende titler. Ground Control II er blant spillene vi har ventet på en god stund, og det viser seg at det uten tvil var verdt det. Spesielt fordi utviklerne har valgt å være nyskapende og legge til nye elementer til den noe slitne sjangeren.

Involverende

I GC II følger vi en ganske så spennende historie om striden mellom tre fraksjoner langt ut i verdensrommet. Spillets manual inneholder all nødvendig bakgrunnsinformasjon om universet, og utviklingen som foregår mens du spiller er faktisk blant de mest spennende vi har sett i et strategispill. Denne type spill er vanligvis ikke spesielt godt egnet til skikkelig historiefortelling, men GC II klarer det bra.

GC II er på mange måter svært forskjellig fra andre RTS-spill. Selve fundamentet for disse – ressurssamling og bygging av baser, er helt borte, mens fokuset er på strategiske løsninger og taktisk tenkning. Her får du ikke bygge mange titalls tunge tanks som overvelder stridssonen, du må i stedet være subtil og tålmodig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer