Grove raster i utskrift av grafikk

Publisert

Spørsmål

Når jeg gjør utskrift fra Acrobat (pdf-filer), som ofte brukes til manualer, blir grafikken bra på skjermen, men utskriften får grove raster. Det samme gjelder utskrift av kart fra Gule sider på internett (kartene blir nesten uleserlige).

Datadoktoren svarer:

Årsaken til at du får grove raster i utskriftene kan skyldes en eldre nettleser, dårlig skriverdriver, eller at det er feil i oppsettet. Når det gjelder pdf-filene, kan det også skyldes at oppløsningen på bildene i dokumentet er for lav for at din skriver klarer jobben. Mange manualer o.l. settes nemlig opp med bilder som viser OK på skjermen (72 dpi på Mac og 96 dpi på PC) for å spare plass. Har du en litt eldre skriver, så vil ikke dette være tilstrekkelig for å oppnå god kvalitet på utskriften.

Vi har testet begge de problemene du nevner, både på vår avanserte Postscript-baserte Document Centre 332ST fra Xerox og på en enkel laserskriver fra HP: Laserjet 6L. Med begge disse skriverne ble utskriften helt ok, både med siste versjon av Internet Explorer og av Netscape.

Men hvis nettleseren er problemet, kan du eliminere problemene ved å ta en skjermdump av nettsiden, (trykk Alt+ PrintScrn) og lime dette inn (Ctrl+V) i det enkle grafikkprogrammet Paint som følger med Windows. Så skriver du ut fra Paint og da vil du fort finne ut om resultatet blir bedre, eller om problemet ligger et annet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer