GTA: Vice City (PC)

For et år siden ble Grand Theft Auto 3 konvertert til PC-format, og nå er det Vice City sin tur. Er porten like vellykket, eller bare en dårlig kopi?

Publisert
Sist oppdatert

Akkurat som forgjengeren GTA III, ble Vice City en kjempesuksess da det kom i butikkene i fjor høst. Velfortjent suksess var det også, da spillet er fremdeles meget underholdende. Vi gav det terningkast seks, og anmeldelsen vår kan du lese her.

Utviklerne i Rockstar glemmer imidlertid ikke PC-plattformen, og nok en gang leverer de en flott port av spillet, ypperlig tilpasset tastatur og mus.

Selv om innholdet i spillet er essensielt identisk, har PC-versjonen flere tekniske forbedringer i forhold til originalen. Først og fremst er grafikken blitt flere hakk bedre enn den noe utvaska PS2-versjonen. Selv om grafikkmotoren til spillet har sine klare begrensninger, og kan ikke akkurat sammenlignes med kommende spill som Half-Life 2 eller Doom III, er i alle fall teksturene blitt mye skarpere og mer detaljerte, og tegneavstanden er mye lenger. Spillet er veldig fargerikt og gjenskaper den riktige 80-talls stemningen.

God kontroll

Den andre nyheten er kontrollsystemet, som er på mange måter er mer fleksibelt enn kontrolleren på PlayStation 2. Spillet bruker vanlig tastatur og mus-kombinasjon, både til å styre helten Tommy Vercetti i tredjeperson, og bilene, helikoptrene, motorsyklene og båtene han kaprer. Det fungerer meget bra, og selv om vi måtte bruke lite grann tid på å venne oss til systemet, ble det etter hvert meget lett å styre spillet. Det er uansett mye lettere å sikte med musen enn med gamepaden, det er det vel ingen tvil om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer