Guide: Athom Homey kan det meste

Kanskje den beste smarthussentralen vi har prøvd, men prisen er også deretter.

ATHOM HOMEY PRO: Hub-en ser kanskje ikke all verden ut, men den er ganske så avansert. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ATHOM HOMEY PRO: Hub-en ser kanskje ikke all verden ut, men den er ganske så avansert. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Da vi snakket med smarthusekspert Magnus Ognedal i forbindelse med guiden til Samsung SmartThings, anbefalte han oss også å sjekke ut Athom Homey. Og vi tok ham selvsagt på ordet.

De siste fire ukene har den hvite Athom Homey Pro-kula, med lysstripa rundt ekvator, lyst opp stua vår og koblet sammen smarthusproduktene våre på en enkel måte.

Som med SmartThings, har vi ikke valgt å lage en test av Homey. Enkelt og greit fordi slike produkter er utfordrende å teste ettersom de kun er en sentral for andre dingser, og at det gir mer mening å lage en guide som viser hvordan du kommer i gang og hvilke muligheter systemet gir.

Avansert smarthus

Athom Homey er en svært innholdsrik sentral og støtter både Z-wave- og ZigBee-protokollen, akkurat som SmartThings, som betyr tilgang til så å si det som er av smarte produkter på markedet. Med visse unntak, naturligvis, som ofte skyldes mangelfull støtte fra de aktuelle produsentene og ikke Homey.

Blant annet har vi erfart at vi hverken får lagt til brannvarseleren Nest Protect og ringeklokken Arlo Doorbell. Årsaken til det er at Google, som eier Nest, har stengt tilgangen og at Arlo enn så ikke har åpnet for støtte – noe de riktignok har lovet, men det begynner å bli en stund siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.