GUIDE: Lag spektakulære Droste-bilder

Du kan også lage slike bilder, utelukkende ved hjelp av gratis verktøy. Av frilans Fredrik Bølstad

GUIDE: Lag spektakulære Droste-bilder

Effekten vi skal lage kalles Droste-effekten, oppkalt etter et bilde som dukket opp i forskjellige varianter på bokser og kasser av "Droste kakaopulver" - en nederlandsk merkevare. Bildet viser en dame som holder et brett med kakao, hvor det samme bildet av henne går igjen både på koppen og på boksen med kakaopulver.

I dag skal vi vise deg hvordan du kan lage en enda mer spektakulær Droste-effekt, og i eksemplet har vi blant annet brukt rotasjoner og symmetri. Og best av alt - vi skal kun bruke gratis verktøy for å få det til, GIMP og Mathmap.

Om verktøyene

GIMP er et gratis bildebehandlingsprogram basert på åpen kildekode, opprinnelig skrevet til Linux, men det finnes også i Windows-versjon. Antakeligvis er det noe av det mest avanserte av sitt slag, og byr på svært mange muligheter for den kreative brukeren.

MathMap er en plugin til GIMP som kommer med flere hundre filtre inkludert. Nederst i denne artikkelen finner du lenker både til GIMP og MathMap.

Det finnes også et enkelt, men meget effektivt programmeringsspråk til MathMap for ekspertbrukere. Vi skal bruke en ferdig og allmenn tilgjengelig kode skrevet av Flickr-brukerne breic og josh sommers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer