Guide: Slik gjenoppretter du Windows 10 fra skyen

Dropp USB-minnepinne og DVD, nå blir det mye enklere å reinstallere Windows.

SKYNEDLASTING: Nå trenger du ikke lenger å dra frem minnepinnen for å installere Windows 10 på nytt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SKYNEDLASTING: Nå trenger du ikke lenger å dra frem minnepinnen for å installere Windows 10 på nytt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka startet Microsoft utrullingen av våroppdateringen til Windows 10, kalt May 2020 Update. Den slippes puljevis, så det er ikke sikkert at du vil se den i Windows Update med det første, men klarer du ikke å vente kan du bruke Update Assistant for å installere oppdateringen manuelt.

Dog kan det være lurt å vente til flere har installert oppdateringen og se om det rapporteres om noen feilmeldinger, noe det ofte det gjøres ved oppdateringer til operativsystem.

Skynedlasting

En av de mest nyttige nyhetene i denne oppdateringen, er muligheten til å gjenopprette Windows 10 fra skyen. MacOS har hatt dette en god stund, så det er jammen på tide at også Windows 10-brukere får tilgang til denne kjekke funksjonen.

Hvis noe går galt med PC-en, eller du kanskje ønsker en fersk installasjon av Windows 10, har du frem til May 2020 Update vært nødt til å laste ned Windows 10 til en USB eller DVD for å gjenopprette operativsystemet, men det er ikke lenger nødvendig med introduksjonen av skygjenoppretting.

Under viser vi deg hvordan du kommer i gang.

Vær obs på at dette kun gjelder tilbakestilling via gjenopprettingmenyen. Har PC-en din krasjet og du ikke kommer inn i Windows, kan du ikke benytte denne muligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer