Dette kan du gjøre med Apple HomeKit

GUIDE: Smarthus for iPhone-brukere

For iPhone-brukere finnes det nesten ikke noe enklere smarthussystem å komme i gang med.

TILBEHØR: Et lite utvalg fra den voksende listen over HomeKit-kompatibelt tilbehør. Alle foto: Tron Høgvold
TILBEHØR: Et lite utvalg fra den voksende listen over HomeKit-kompatibelt tilbehør. Alle foto: Tron Høgvold Vis mer
Publisert

HomeKit er Apples rammeverk for smarthus, og alt sammen kretser rundt Hjem-appen på iPhone og iPad. Faktisk trenger du ikke noe annet enn en iPhone eller iPad og noen smarte dingser for å komme i gang. Men det hjelper å ha en Apple TV.

Dingsene må støtte HomeKit, og HomeKit-logoen er da som regel trykket på esken. De siste par årene har det kommet mye forskjellig HomeKit-tilbehør på markedet, blant annet lyspærer, røykvarslere, temperatur- og luftkvalitetsmålere, radiatortermostater, bevegelsessensorer, dørsensorer, dørlåser og overvåkningskameraer.

HomeKit går hånd i hånd med taleassistenten Siri, og når alt er satt opp på en fornuftig måte, fungerer det veldig bra å styre tilbehøret du har installert ved hjelp av Siri på både iPhone, iPad, Apple Watch og Mac. Til og med Siri-knappen på fjernkontrollen til Apple TV kan brukes til å slå av og på lys, justere varme, spørre om utetemperatur eller aktivere stemninger som «TV-kveld», der alt lyset på tv-rommet dempes og justeres til riktig fargetemperatur.

Noen produkter støtter bare HomeKit, mens andre støtter både HomeKit og andre smarthusplattformer. Det kan være lurt å kjøpe produkter som støtter flere ulike plattformer, slik at du ikke er lenket til kun HomeKit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer