Guide til grønn PC-bruk

At den globale oppvarmingen er menneskeskapt er de fleste forskere nå enige om, og det er opp til hver enkelt av oss å gjøre en liten innsats. Her er tipsene som gir deg en grønnere IT-hverdag.

Publisert
Sist oppdatert

For et halvt års tid siden skrev vi noe såpass sjeldent som en artikkel om data og miljø. I ettertid har det vel nesten vært umulig å ikke få med seg at trykket på miljøsiden ikke akkurat har avtatt.

Tvert imot har den grønne bølgen - i takt med bekymringsmeldingene fra klimaforskere - økt med alt fra vanlige folk til kjendiser og ministre.

Test deg selv: Er du et miljøsvin?

Dersom vi ser på hver enkelt av dere lesere er det neppe databruken som står for de største truslene mot miljøet. Ser vi på for eksempel CO2-utslipp gjør ikke et enkelt individ noen merkbar forskjell i den globale sammenhengen. Men nå er det jo faktisk slik at dersom millioner av individer gjør den samme innsatsen, vil virkningen være høyst merkbar. Vi har derfor samlet sammen noen tips til hvordan hver enkelt av oss faktisk kan gjøre en forskjell i miljøkaoset.

Når vi nå i denne artikkelen tar for oss noen tiltak som skal være bra for miljøet, er det naturlig at vi kun ser på databruk. Vi kommer derfor ikke til å bry oss om du sykler eller kjører til jobben. Vi prøver heller ikke å opptre som verken forkynnere eller miljø-facister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer