Guide til PC-oppgradering

Skal du oppgradere maskinen din, er det mye å tenke på, og mange teknologier å forholde deg til. Vi gir deg en innføring i komponentjungelen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye å tenke på når du skal oppgradere, og vanskelig å holde tritt med alle begrepene og teknologiene - som for ordens skyld flytter på seg hele tiden.

Men frykt ikke! DinSide Data gir deg her kjappe innføringer i de forskjellige teknologiene, uten å bli for tekniske, og forteller deg hva du kan forvente fra de forskjellige komponentene:

Windows-oppgradering

Det er viktig å holde Windows i orden - og ikke bare for din egen del. Har du et usikret system, kan du være en virusspreder eller storsender av søppelpost uten å vite det. Dessuten kan du gjøre PCen din mye raskere med et par enkle grep, uansett hvor gammel den er. Derfor anbefaler vi alle å begynne her.

Harddisk-oppgradering

Er større harddisker raskere? Passer SATA-disker til PATA-kabler? Harddisken passer på Windows, programmene og filene dine - og kan alltids bli både større og raskere. Vi gir deg en kjapp innføring i teknologiene, og forteller om hva du kan forvente deg ved å oppgradere harddisken din.

Minne-oppgradering

Utenom prosessoren er størrelsen og hastigheten på minnet ditt den viktigste komponenten i datamaskinen. Derfor gjentar vi her at du trenger mer av det, veldig mange ganger - men vi sier også hvorfor: Det er den enkleste måten å gjøre PCen din raskere på. Samtidig gir vi deg et innblikk i teknologiene, og hva du bør passe på når du oppgraderer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer