Guide: Vårrengjøring av PC-en

PC-en din er en støvsamler av rang, og det kan fort by på trøbbel. Her er noen enkle tips som får støvet ut og bort.

Guide: Vårrengjøring av PC-en
Publisert
Sist oppdatert

De fleste gangene vi skriver om rengjøring av PC-en, holder vi oss på filnivå. Men den trenger også vedlikehold på andre plan.

Du har kanskje oppdaget at maskinen har begynt å bråke mer den siste tiden? Kanskje den til og med både bråker og er tregere enn før? Da kan det rett og slett være fysisk støv og lort som er årsaken.

Denne lille guiden gjelder først og fremst for stasjonære PC-er. Har du en bråkete bærbar finner du imidlertid mange gode tips i denne artikkelen, også vedrørende fjerning av støv.

Det er nærmest så du kan føle datamaskinen smile når støvet er borte. I ett tilfelle ble en bråkete bærbar datamaskin i vår testlab helt musestille etter en rengjøringsrunde.

Lodne dyr og ullsokker er skummelt

Microsoft anbefaler faktisk å rengjøre vifter, strømforsyning og lignende et par ganger i året. Oftere, dersom du har et loddent kjæledyr i huset, har tepper eller hvis røyker inne.

Står PC-en på gulvet er det dessuten grunn til å sjekke viftene oftere enn hvis den står på pulten.

Bare det at du ubevisst sitter og gnir sokkelestene mot hverandre, generer temmelig mye støv i løpet av en arbeidsdag på hjemmekontoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer