Guild Wars

Online-rollespill opplever en eksplosiv vekst for tiden, og nye titler dukker opp med jevne mellomrom. Guild Wars er et av spillene det har vært mye snakk om i det siste – er oppmerksomheten fortjent, eller er det bare fattigmanns World of Warcraft?

Publisert
Sist oppdatert

Vi både liker og hater å sammenligne Guild Wars med World of Warcraft. På den ene siden er Guild Wars en ganske annerledes type spill som fint kan leve ved siden av Blizzards storebror – men på den andre siden er WoW kongen av MMORPG og det er det spillet alle nykommere må tåle å bli målt mot.

Ironisk nok er Guild Wars utviklet av noen gamle Blizzard-folk, uten at det nødvendigvis trenger å være relevant.

Så hva er Guild Wars? Likhetene er mange med andre massive online-rollespill, men Guild Wars er mindre komplisert, mer nybegynnervennlig og mer actionfokusert. Det sosiale aspektet er tonet ned, derimot er spillet enkelt å sette i gang med takket være et utrolig intuitivt grensesnitt.

Action eller eventyr?

Til å begynne med må du selvsagt skape en karakter, akkurat som i alle andre spill av denne typen. Guild Wars er fantasibasert, så valget står mellom ganske typiske klasser som warrior, necomancer, monk eller ranger. Du kan også velge mellom kvinne eller mann, fikse litt på utseendet, sveisen og hudfargen – så langt er alt som forventet, altså. Et meget viktig valg du imidlertid må gjøre i det hele tatt før du begynner å velge karakter, er å velge mellom PvP eller PvE (roleplaying)-modus. Det er jo vanlig at online-rollespill inneholder begge variantene å spille på, men det er sjelden at det er såpass tydelig skille mellom dem. Det er nesten som to spill i en pakke!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.