Guillemot Riva TNT2

Vi har endelig testet vårt første Riva TNT2-baserte grafikkort. Kortet kommer fra Guillemot, og er den enkleste av alle TNT2-konfigurasjoner (kun 16 MB RAM), men er likevel et meget fornøyelig produkt.

Publisert

Det er ikke lenge siden den originale TNT-brikken utkonkurrerte Voodoo 2 som den beste løsningen for både spillere og gjennomsnittlige brukere. 3dfx forsøkte å slå tilbake med Voodoo 3, men det er NVIDIA som igjen viser evne til å tenke fremover med sine prosessorer. TNT2 kombinerer lynrask 3D-akselerasjon og stabilt 2D-bilde, og har støtte for flere fargerike 3D-effekter enn noen av konkurrentene.

TNT2 kommer i flere varianter, fra den enkle 16 MB-utgaven til TNT2 Ultra med 32 MB RAM og betydelig høyere klokkefrekvens. Kortet vi testet har 16 MB internminne (166 MHz), og grafikkprosessoren går på 135 MHz. Guillemot retter ikke dette kortet mot den harde kjernen av spillere, men mot et mer gjennomsnittlig publikum som vil ha mye for pengene.

Installasjon

Vi hadde betydelige problemer med å få testet våre TNT2-kort, i og med at hovedkortet vi brukte (basert på LX-chipsettet) hadde problemer med AGP-bussen. Tydeligvis er ikke TNT2 sitt AGP 2x-modus kompatibelt med dette 1x-hovedkortet, så vi fraråder LX-kort-eiere å kjøpe TNT2-grafikkort. Etter hovedkortbytte var vi i gang, og installasjonen var ikke noe problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.