Guitar Hero

SPILLTEST: Uten tvil det mest rocka spillet i historien er også blant de mest underholdende. Uansett om du liker rock eller ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Vi innrømmer det like greit med en gang: Vi er ikke noen store rockeentusiaster. Det er andre sjangere undertegnede foretrekker. Men når vi forstod konseptet med Guitar Hero, var det fullstendig logisk at dette var partyspillet vi ventet på, rock eller ikke. Guitar Hero treffer våre primære behov med sitt testosteronfylte grensesnitt, det graver frem vår underbevisste, fornektede ønske om å…rocke.

Bare fordi spillet kommer med en liten plastgitar som kontroller. Helt liten er den altså ikke, den henger komfortabelt rundt halsen, og føles robust nok til å tåle et par fuktige fester.

Utviklerne Harmonix er mestere av rytmespill, noe alle som har spilt FreQuency eller Amplitude kan uttale seg om. Og Guitar Hero beveger seg faktisk ikke nevneverdig langt fra rammeverket. Det handler tross alt om å trykke på riktige knapper til riktig tid.

Verdens feteste kontroller

Selve gitaren er verktøyet til å utføre disse spektakulære musikksekvensene. Der hvor en normalt ville berøre strengene, er det en slags plastknapp vi kan trykke oppover og nedover. Og helt ytterst er det fem knapper som brukes til å trykke inn grepene eller enkeltnotene. Det geniale er at det sitter øyeblikkelig. Har du en anelse om hvordan en gitar fungerer, kan du spille Guitar Hero.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer