Hacke webkamera?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Eg las nettopp ein artikkel om korleis data-hackere kan ta kontroll over webkameraet ditt. Er det slik at å ha eit webkamera er reine risikosporten? Har webkamera inntrigert i den bærbare pcen, burde eg dekke det til? Er det slik at å hacke eit webkamera er noko alle kan gjere? Helsing databruker

Datadoktoren svarer

Hei

Det er mye galt som kan skje i verden, hvis man skal tenke på alt dette hele tiden har man ikke noe liv.

Sjansen for at noen skal hacke seg inn på webkameraet ditt er vel enda mindre enn at en eller annen tilfeldig person skal ta med seg en stige, klatre opp og kikke inn gjennom soveromsvinduet ditt.

Vi skrev en artikkel om et sikkerhethull i Adobe Flash Player i fjor, som åpnet for misbruk. Dette er for lengst ordnet opp i, men man kan aldri være 100% sikker hele tiden, når som helst kan det dukke opp et eller annet. Sjansene er imidlertid så små at det ikke er noe å bry seg om.

Og som du selv foreslår, problemet er løst ved å sette en svart tapebit foran kameraet. Sikrere enn det blir det ikke.

Hilsen Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer