Hakker YouTube i Firefox?

Her er den enkle løsningen.

Dette korttrikset var ganske morsomt også - du finner det på YouTube.
Dette korttrikset var ganske morsomt også - du finner det på YouTube. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ah, dette var det jaggu deilig å finne ut av. Jeg har lenge hatt litt problemer med å spille av YouTube-filmer fordi de har hakket i tide og utide, men har bare tenkt at det sikkert er fordi jeg alltid har et tonn av programmer åpne; en del av aberet ved å være IT-journalist.

Det var imidlertid ikke problemet, for jeg innså nettopp at denne hakkingen skjedde ganske nøyaktig hvert 10. sekund - en liten lugging på noen tideler, men nok til å være ganske irriterende når man ser på noe actionfylt.

Løsningen er faktisk ganske enkel - siden versjon 2.0 av Firefox, har nettleseren hatt den såkalte session restore-funksjonen, som fungerer slik at dersom nettleseren krasjer, så kan du starte den på nytt igjen med de samme fanene som du hadde åpne før krasjet.

Lagrer fanene hvert 10. sekund

Måten dette fungerer på, er at nettleseren lagrer alle åpne faner på disk ved jevne mellomrom. Standardverdien på dette tidsintervallet er, nettopp, 10 sekunder, og hvis du har mange faner åpne med mye innhold (bilder, flash etc.), tar dette litt lenger tid enn at det blir subtilt. Du legger sikkert ikke spesielt merke til det når du surfer vanlig, men ved avspilling av video er det vanskelig ikke å legge merke til; i hvert fall på min maskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer