Half-Life: Blueshift

Dette er den andre offisielle utvidelsespakken til Half-Life, og vi har kanskje fått litt nok nå. Men denne pakken lever i alle fall opp til tradisjonen.

Publisert

Half-Life vil for alltid bli stående som et av de aller beste enkeltspiller-actionspill som er laget. Flere titler, som DeusEx og No One Lives Forever, har nådd det samme nivået, men Half-Life var der først.

Utgiveren Sierra så muligheten til å tjene mye penger på Half-Life, og har i etterkant nærmest spydd ut utvidelser, oppgraderinger og andre effekter basert på Half-Life-universet. Heldigvis har ikke kvaliteten blitt ofret, og fansen likte godt både Opposing Force-utvidelsen, og CounterStrike, som er en kjempepopulær multiplayer-pakke.

Nå kommer altså Blueshift. Denne pakken er igjen rettet mot enkeltspillere, og forteller historien sett gjennom øyene på en sikkerhetsvakt i Black Mesa-laboratoriet – Barney Calhoun. Oppdraget er egentlig ikke mer komplisert enn å komme seg ut i live, og gjerne redde noen forskere underveis. Heldigvis holder Blueshift seg til Half-Life-standarden, og byr på en stemningsfull opplevelse full av overraskelser.

En dårlig dag

Begynnelsen av spillet plasserer deg i en vogn som transporterer deg inn i Black Mesa på begynnelsen av nok en arbeidsdag. Klassisk Half-Life, med andre ord. Følger du med, vil du se glimt av både Gordon Freeman og den mystiske, dresskledde mannen med koffert. Om ikke lenge går alt til helvete, og basen er plutselig full av monstre, forskere som løper for livet og døde sikkerhetsvakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer