Hallvard var den første som fikk Telenor ADSL

Hva bruker han i dag?

TOPPERS I 2000: For femten år siden kunne Hallvard Hatlestad som Telenors første private ADSL-kunde kose seg med bredbånd på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: SHUTTERSTOCK/SCANPIX NTB
TOPPERS I 2000: For femten år siden kunne Hallvard Hatlestad som Telenors første private ADSL-kunde kose seg med bredbånd på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: SHUTTERSTOCK/SCANPIX NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nøyaktig 15 år siden skrev Dinside om Hallvard Hatlestad, som var den aller første privatpersonen som fikk installert ADSL fra Telenor.

ADSL var den første formen for virkelig bredbånd som kom til Norge, med hastigheter på 384 og 704 kilobit per sekund. Den høyeste hastigheten lå på 1024, men da måtte du bo mindre enn tre kilometer fra sentralen.

Bodde du bare to hundre meter lenger ute, var det ikke sikkert du kunne få bredbånd i det hele tatt.

LES OGSÅ: Get skal slutte med «tvangskobling»

Glede på St. Hanshaugen

Hatlestad var den gangen 24 år, og bodde på St. Hanshaugen i Oslo.

- Den 16. november fikk jeg Telenors ADSL-tilbud i posten. Jeg kastet meg på telefonen og ringte Telenor samme dag for å bestille. Jeg trodde alt var klart og at det nærmest dreide seg om å bestemme leveringsdato, men hos kundeservice fikk jeg beskjed om at installasjonsdatoen mest sannsynlig ikke ville være klar før etter jul, sa han den gangen.

Han hadde mest lyst til å slenge på røret, glemme hele greia og fortsette med ISDN, forløperen til ADSL med 64 kilobit pr. sekund og mulighet for 128 kilobit til dobbel pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer